ALEGE CORECT NUTRIȚIONISTUL

O decizie destul de complicată în zilele noastre, în care spațiul mediatic abundă de sfaturi ”nutriționale” oferite de cele mai multe ori pe bani mulți, care iau câteodată și formă de pastile, ceaiuri, diete low carb, low fat, high fat, anti anging ( de parcă nu am îmbătrâni, oricum, din ziua când ne naștem 😊) ,etc… Health coach, food guru, persoane publice, antrenorul personal, vecina de la 3, revista preferată, oricine îți poate întocmi un plan alimentar! Și culmea, poți să și slăbești! Cu un preț, de cele mai multe ori.. Cheia ca orice dietă să funcționeze este să fie ținută. Să poată să fie ținută. Pentru că ceea ce contează de fapt, sunt rezultatele pe termen lung și efectele acestor diete asupra organismului! Terapia nutrițională medicală poate fi efectuată doar de către personalul medical specializat: medicul nutriționist sau nutriționistul dietetician. În procesul de consiliere nutrițională, managementul greutății este cel mai ușor lucru de realizat. Partea cu adevărat solicitantă și care face diferența dintre un nutriționist (tehnician nutriționist, nutriționist acreditat, etc., care, cu siguranță îți poate da sfaturi utile despre un stil de viață sănătos) și un dietetician este DIETOTERAPIA sau nutriția în diverse patologii:

  • diabet zaharat
  • boli cardiovasculare
  • nutriția în oncologie
  • boli renale
  • boli endocrine
  • obezitate
  • dislipidemii
  • gută
  • boli autoimune

Un dietetician asigură, de asemenea nutriția la grupele speciale, cum ar fi: sugarii, copiii, sportivii, vârstnicii, nutriția gravidei: pre și post sarcină, alăptare, etc. Așadar, multă fiziologie, anatomie, chimie, nutriție clinică, igienă alimentară, gastrotehnie și multe alte materii fără de care n-ai putea în primul rând înțelege corpul uman, pentru ca mai apoi să poți aplica terapia medicală nutrițională în mod corespunzător.

Pentru a obține o diplomă în nutriție și dietetică, sunt necesare studii superioare, pe care în România le poți urma la cele mai importante facultăți de medicină din țară cum ar fi: UMF Iași, UMF Târgu Mureș, UMF Timișoara, UMF Cluj, și sperăm că în viitor vom avea a astfel de facultate și în București, pentru că în viitor, DIETOTERAPIA și alimentația sănătoasă vor fi unelte de bază în tratare și prevenție.

Așadar, alege calitatea, cere ajutor calificat, și investește în sănătate, pentru că este darul cel mai de preț!

Post a Comment